Luxusňák Jahoďák ovocné víno z jahod 14,5% obj
Popis
V čem se Luxusňák liší od klasiky?
To je úplně jednoduché. Tato varianta ovocného vína je uleželá 9 měsíců až 2 roky a neobsahuje žádné siřičitany, tím pádem má více % alkoholu a vína jsou o kapku méně sladká.
O luxusním Jahoďáku
Prémiovou jahodu neskutečně milujeme. Se zavřenýma očima máme pocit, že nám do pupku tečou rozpuštěné jahody. A ta vůně? Aaach! ? Hned je život sladší a veselejší – roli hrají samozřejmě i procenta. Víno má 15 % alkoholu, a tak je určené spíše k pomalému popíjení než k nezřízenému opíjení. :)
Jak pít jahodové víno
Jahoďák pijte jednoduše jako kterékoliv růžové víno. Nejvíc si ho vychutnáte, když bude parádně vychlazený. V lednici mu proto dejte pár hodin. Pokud nestíháte víno rychle vychladit, zkuste naše tipy pro bleskové vychlazení vína.
Je skvělý jako aperitiv k jídlu na rozvinutí chutí pokrmu, i jako digestiv po vydatném jídle. Pokud vás bude honit mlsná, sklenka Jahoďáku vaše chutě uspokojí stejně jako tabulka čokolády.
V létě podle nás nedáte tenhle růžový klenot z ruky. S pár kostkami ledu nebo jako vinný střik dokonale osvěží a je perfektní ingrediencí pro přípravu míchaných alkoholických koktejlů (třeba místo brusinkové šťávy nebo grenadiny). Stejně jako Maliňák ho stačí smíchat se sodou a ledem. Není to velká věda, ale efekt je neskutečný! Žádná dáma neodolá.
Víno z jahod pasuje k jídlům, které potřebují sladký přeliv nebo omáčku. S jahodovou sklenkou si dejte tvarohové knedlíky, cheesecake, čokoládový dort, puding nebo panna cottu. Víno bodne i ke slaným pokrmům. Nám chutná k zeleninovému salátu nebo k červenému grilovanému masu.
Balení, skladování a trvanlivost
Výrobce | Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava |
Složení | Jahodová šťáva, voda, cukr |
Barva | Červené |
Trvanlivost | 24 měsíců, po otevření max. týden v lednici |
Balení | Skleněná láhev |
Objem | 0,75l |
Obsah alkoholu | 15,0 % |
Původ | Česká republika |
Skupina | Polosladké |
Zařazení | Ovocné víno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.