Hříšný Borůvčák víno z lesních borůvek 14,5% obj
Popis
V čem se Hříšný Borůvčák liší od klasiky?
To je úplně jednoduché. Tato varianta ovocného vína je uleželá 9 měsíců až 2 roky a neobsahuje žádné siřičitany, tím pádem má více % alkoholu a vína jsou o kapku méně sladká.
O HŘÍŠNÉM BORŮVČÁKU
Silný jako noha od stolu! Má totiž 14,5 % alkoholu, takže stačí půl deci na zahřátí - má fakt pořádné grády. Víno vydrží dlouho a počká si na každou oslavu, kde se ťuká na zdraví... Jen hrozí, že s přicházejícím podzimem bude ubývat tak nějak rychleji.
Jak pít borůvkové víno
Borůvčák pijte jednoduše jako kterékoliv červené víno. Buď ho můžete sosat celý večer nebo na chuť po deckách několik dní. A stejně jako červené víno ani Borůvčák nepotřebuje lednici. Stačí ho skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Borůvčák ohřejte na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Borůvkový mok skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Borůvčák doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti.
Balení, skladování a trvanlivost
Výrobce | Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava |
Složení | Fermentovaná borůvková šťáva (lesní borůvky), voda, cukr, karamel |
Barva | Červené |
Trvanlivost | 12 měsíců, po otevření max. týden v lednici |
Balení | Skleněná láhev |
Objem | 0,75l |
Obsah alkoholu | 14,5% obj. |
Původ | Česká republika |
Skupina | Polosladké |
Zařazení | Ovocné víno |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.