Kopřivka bylinné víno z kopřiv 14,5% obj

 
Bez siřičitanů
 
  • Bylinné víno ze silného výluhu kopřiv.
  • Lehká chuť nejen na jaro a očistu.
  • 0,75 litru obsahuje 14,5 % alkoholu.
Dostupnost Vypito, filtrujeme další
229 Kč
Kategorie Limitované speciály
Položka byla vyprodána...
 

Složení:  Kopřivové víno je vyrobeno fermetací výluhu jarních listů kopřivy ve vodě, citrónové šťávě a cukru. Výrobek není chemicky konzervován. Neobsahuje kysličník siřičitý.

Jako byste v teplém jarním dni leželi na dece u potoka! Víno má typickou vůni i chuť čerstvých kopřiv, je lehké a povzbuzující. Tuto ojedinělou várku máme na skladě jednou za rok, a to právě teď začátkem jara.

 

Jak pít kopřivové víno

Vychlazené, tak jako klasické bílé víno. Dá se podávat jako střik s vodou nebo z něj umíchat domácí alkoholický koktejl - potřebujete kostky ledu, kopřivové víno, minerálku a citrónovou šťávu. Další možností je pít víno po panácích - třeba před spaním nebo ráno jako vzpruhu po kocovince. Přejedeným pomůže, aby jim rychleji slehlo po obědě. K vínu se hodí červené maso, králičí maso, nádivka a všechny jarní pokrmy. Komu chybí babiččin kopřivový čaj, může z vína vyzkoušet svařák (případně ho naředit vodou) a nechat vitamíny, ať dělají svou práci.

 

Balení, skladování a trvanlivost

Kopřivové víno posíláme v lahvi o objemu 0,75 litru, zakorkováno jako klasické víno. Po otevření skladujte v lednici. Vydrží neomezeně dlouho, ideálně ve sklepě nebo spíži. Dá se také archivovat (vždy naležato, aby korek zůstal namočený).

Podobné produkty

Výrobce Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava
Složení Fermentovaný výluh kopřiv, voda, cukr, citrónová šťáva, pomerančová šťáva
Barva Bílé
Trvanlivost 12 měsíců, po otevření max. týden v lednici
Balení Skleněná láhev
Objem 0,75l
Obsah alkoholu 14,5% obj.
Původ Česká republika
Skupina Bylinné víno
Zařazení Ostatní víno
Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
S Avatar autora Kopřivové -- jak se dělá? 13.3.2018 09:56
Pěkný den! je mi jasné, že mi neprozradíte celý recept, ale aspoň mi, prosím, prozraďte, co je zdrojem cukru ke kvašení a jakou formou je dělaný výtažek z kopřiv? Předem díky!
Odpovědět
R Avatar autora Kopřivové -- jak se dělá? 13.3.2018 10:16
Zdravím Stando, kopřivové víno je vyrobeno fermetací výluhu jarních listů kopřivy ve vodě, citrónové šťávě a cukru.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: