Luxusňák Rybízák ovocné víno z černého rybízu 14,5% obj
Popis
V čem se Luxusňák liší od klasiky?
To je úplně jednoduché. Tato varianta ovocného vína je uleželá 9 měsíců až 2 roky a neobsahuje žádné siřičitany, tím pádem má více % alkoholu a vína jsou o kapku méně sladká.
O prémiovém Rybízáku
Vynikající ovocné víno z bobulí černého rybízu, které pocházejí z BIO zemědělství. Víno má plnou rybízovou chuť, připomíná portské víno - tedy trochu jinou než náš klasický Rybízák. Samozřejmě neobsahuje žádné siřičitany a doslazování!
Jak pít rybízové víno
Rybízák pijte jednoduše jako kterékoliv červené víno. Buď ho můžete sosat celý večer nebo na chuť po deckách několik dní. A stejně jako červené víno ani Rybízák nepotřebuje lednici. Stačí ho skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Rybízák ohřejte na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Rybízové víno skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Tohle víno doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti. Pozor na mák, Rybízák po něm chutná divně. Rybízák je dokonalé víno na vaření. Skvěle nahradí cherry v receptech středoamerické kuchyně a je všestranný také v české a slovenské kuchyni. Třeba hovězí líčka na Rybízáku jsou naprosto orgasmické! Hoďte oko na všechny recepty.
Balení, skladování a trvanlivost
Podobné produkty
Výrobce | Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava |
Složení | Černorybízová šťáva, voda, cukr |
Barva | Červené |
Trvanlivost | 12 měsíců, po otevření max. týden v lednici |
Balení | Skleněná láhev |
Objem | 0,75l |
Obsah alkoholu | 14,5% obj. |
Původ | Česká republika |
Skupina | Polosladké |
Zařazení | Ovocné víno |