Recepty a novinky

Čokoládovo-višňový shake s medovinou

Dezert, nebo osvěžující drink? Tenhle shake zastoupí obojí a višňová medovina mu dodá pořádný šmrnc.       Shake z čokolády a višňové medoviny vám zabere jen 10 minut. Budete potřebovat jen mixér a pevnou vůli, abyste neujídali. :) Než se všechno domíchá, předpřipravte své chuťové buňky a ochutnejte medovinu samotnou. Je vynikající!   Pokud zrovna nepatříte k “čokoholikům”, nahraďte zmrzlinu klasickou vanilkovou. A že chcete drink trošku ostřejší? Nebojte se přidat více medoviny, ať má tah...

Černý rybíz na 5 způsobů: Zkuste ho tekutý nebo naslano

Podívejte se, jak použít černý rybíz a předtím vás to nenapadlo. Šťavnaté a megazdravé bobule chutnají božsky!       Černý rybíz léčí – a bez chemie   V kanceláři nebo v autě hučí klimatizace, na večerní procházku zapomenete svetr... a viróza je na světě! Na pomoc si vezměte právě černý rybíz, který je nabušený vitamínem C. Proto nám z něj babičky chystaly čaj nebo sirupy.   Máme vyzkoušený extra silný sirup na nachlazení, který na rozdíl od sirupů z lékárny neobsahuje konzervační látky....

Quiche se slaninou na červeném víně

Vypadá a chutná jako z francouzské pekárny, přitom je velmi nenáročný na přípravu. Až slaný koláč vytáhnete z trouby, té vůni odoláte jen těžko.       Quiche (čtěte kiš) se dá jíst za tepla i za studena. Taky ho můžete upéct jako dort pro oslavence “slanožrouta”, kterému sladké moc nejede. Když vám náhodou zbyde kousek od večeře, přijde vhod druhý den. Quiche se uleží do druhého dne a bude ještě lepší! Navíc komu by se chtěla chystat snídaně po náročnějším večírku...   Až se pustíte do pří...

Rybízák na gril: Marináda, střik i svařák

Jedno ovocné víno a několik způsobů, jak udělat letní grilovačku úplně na pohodu. Dva dny předem naložte maso do marinády z Rybízáku. Máte jasno, jaké víno se k němu nejlíp hodí. Mimochodem, ani vegetariáni nepřijdou zkrátka.        Zásoby vína (i na druhý den)   „Přijdu jen na skleničku.“ To známe! A pak nebude co pít.   Raději si připravte dost tekutého materiálu. Co kdyby se večírek protáhl, dorazil někdo další nebo zkrátka hostům pořádně chutnalo. Obvykle se vyplatí rezerva „Co host,...

Karamelová zmrzlina s polevou z Žihadla

Luxusní dezert vám zabere 20 minut a přitom je z ingrediencí, které máte doma. Potřebujete k ní navíc jen medový likér, který s cukrem vytvoří redukci jemnou jako sirup. A hlavně, likér se dá upíjet i během vaření.     Karamel a zmrzlinu připravte den předem, zbytek zvládnete 15 minut před servírováním.   Karamelová zmrzlina z řeckého jogurtu se nedá s kupovanou ani srovnat! Dietáři můžou zhřešit samotnou jogurtovou zmrzlinu, panáka medového likéru si nalijou na tajňačku k tomu. Rodičům n...

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem