Recepty a novinky

(ne)Vinná omáčka k masu a zelenině

Tahle vinná omáčka je trefa do černého rybízu! Vyšvihněte se na večeři touto jednoduchou dobrotou – ladí ke steaku, grilované zelenině nebo zapečenému sýru. Doporučujeme zkusit třeba řecký sýr haloumi, který drží tvar a výborně chutná (k němu omáčku tolik nesolte).     Z vlastní zkušenosti doporučujeme připravit omáčku několik dní předem. Odleželá totiž chutná ještě líp!   Omáčka taky řeší, jaké víno se hodí k večeři. Rybízák totiž použijete jako základ omáčky i k servírování – na povzbuz...

Dámská jízda: Tentokrát bez bolehlavu a kalorií navíc

Chlapi a děti mají dnes vstup zakázán! Odšpuntujte víno a propovídejte s kamarádkami celý večer. Těchto pět tipů vás uchrání od ranní kocoviny a nedopnutých kalhot (aby se přes noc podezřele „nesmrskly“).       Méně sacharidů   Všichni si stěžují na přebytečná kila, ale pak se nacpávají čokoládou a sušenkami. Tenhle večer pojměte s rozumem, abyste přitom netrpěly hlady! Tělu nejdřív dodejte pořádný základ, ideální je grilované maso plné bílkovin. Po celý večer servírujt...

Quiche se slaninou na červeném víně

Vypadá a chutná jako z francouzské pekárny, přitom je velmi nenáročný na přípravu. Až slaný koláč vytáhnete z trouby, té vůni odoláte jen těžko.       Quiche (čtěte kiš) se dá jíst za tepla i za studena. Taky ho můžete upéct jako dort pro oslavence “slanožrouta”, kterému sladké moc nejede. Když vám náhodou zbyde kousek od večeře, přijde vhod druhý den. Quiche se uleží do druhého dne a bude ještě lepší! Navíc komu by se chtěla chystat snídaně po náročnějším večírku...   Až se pustíte do pří...

Rybízák na gril: Marináda, střik i svařák

Jedno ovocné víno a několik způsobů, jak udělat letní grilovačku úplně na pohodu. Dva dny předem naložte maso do marinády z Rybízáku. Máte jasno, jaké víno se k němu nejlíp hodí. Mimochodem, ani vegetariáni nepřijdou zkrátka.        Zásoby vína (i na druhý den)   „Přijdu jen na skleničku.“ To známe! A pak nebude co pít.   Raději si připravte dost tekutého materiálu. Co kdyby se večírek protáhl, dorazil někdo další nebo zkrátka hostům pořádně chutnalo. Obvykl...

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz