Histaminová intolerance a naše vína

Uvědomujeme si, že někteří z vás se mohou potýkat s histaminovou intolerancí. Červená vína, která procházejí složitějším fermentačním procesem, obsahují často vyšší množství histaminů, kvůli zvýšené bakteriální aktivitě - podobné té, kterou vidíme při výrobě kvašených potravin, jako jsou kvašáky nebo kimchi.

Naše ovocná vína jsou však vyráběna s menší bakteriální aktivitou, což znamená nižší obsah histaminů. Přesto doporučujeme konzultovat jakoukoliv konzumaci alkoholu s vaším lékařem, obzvláště pokud máte vážnější formu histaminové intolerance.

Pro bezpečnější volbu vám doporučujeme následující ovocná vína z naší nabídky:

I když tyto produkty mají nižší obsah histaminů, nemůžeme zaručit jejich úplnou absenci. Proto doporučujeme opatrnost a před konzumací se poraďte se svým lékařem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz