Rybízák v PET 1,5l z černého rybízu 11,5% obj
Popis
O Rybízáku
Naše stálice, náš bestseller a hlavně vaše nejoblíbenější ovocné víno. Rybízák má charakteristikou vůni, a tak ho poznáte i se zavřenýma očima. Chutná přesně jako čerstvě utržený rybíz, protože není dolihovaný. To znamená, že jsme do něj nepřidali žádný vinný destilát ani neutrální alkohol. A tak je chuť rybízu opravdová.
Jak pít rybízové víno
Rybízák pijte jednoduše dle libosti. Buď ho můžete sosat celý večer (vychlazený nebo odpočatý při pokojové teplotě) nebo na chuť po deckách několik dní. Ovocné víno stačí skladovat při pokojové teplotě. S pár kostkami ledu ale příjemně osvěží.
V zimě nedáme dopustit na jeho svařenou verzi. Rybízák ohřejte na +-60 stupňů Celsia (až začne pěnit, nesmí se vařit!) a máte dokonalý svařák. Hlavně žádnou skořici ani hřebíček, chuť by byla velmi nevyvážená!
Rybízové víno skvěle doplňuje chuť červených mas (zejména steaků), sýrů ementálského typu, ryb, smažených řízků a tvarohových koláčů. Tohle víno doslova vygraduje vaši večeři k dokonalosti. Pozor na mák, Rybízák po něm chutná divně. Rybízák je dokonalé víno na vaření. Skvěle nahradí cherry v receptech středoamerické kuchyně a je všestranný také v české a slovenské kuchyni. Třeba hovězí líčka na Rybízáku jsou naprosto orgasmické! Hoďte oko na všechny recepty.
Balení, skladování a trvanlivost
Podobné produkty
Výrobce | Rybízák s.r.o., Sládkova 372/8, Ostrava |
Složení | Černý rybíz min. 30%, voda, cukr, siřičitany, kyselina sorbová |
Barva | Červené |
Trvanlivost | 2 měsíce od data doručení, po otevření max. týden v lednici |
Balení | PET láhev |
Alergeny | Siřičitany |
Konzervant | Kyselina sorbová |
Objem | 1,5l |
Obsah alkoholu | 11,5% obj. |
Původ | Česká republika, Slovensko |
Skupina | Polosladké |
Zařazení | Ovocné vino - polosladké |
Doporučuji
Sladké ale výborne, doporučuji
Nemá chybu
Rybízák (narozdíl od borůvčáku) bych doporučil milovníkům Lambrusca a podobných slaďoušů. Je to vlastně totéž, co kdysi vyráběl děda z višní nebo také rybízu. Stačilo k tomu ovoce, demižon a kvantum cukru. Takže jako domácí víno asi jo, ale znalce vína (což já rozhodně nejsem) by nutně musela klepnout pepka.
Nepochybuji o Vašich znalostech a předpokládám, že produkty se odvíjí od potřeb zákazníků, ale možná by stálo za to zkusit dělat méně sladkou variantu.
Ve skle chuťově lepší než v PET láhvi.Nevýhoda:dražší!!
Výborný ribizak, chutná skvěle a všem, doporučuji
Někdy je moc kyselé ale jinak dobrá alternativa k ostatním vínům