Yellow Amarillo mash Chilli mash se semínky 200 ml

Neohodnoceno
 
 

Tekutý mash ze žlutých chilli papriček Aji Amarillo se semínky.

Pálivost: cca 5 000 - 15 000 SHU

Objem: 200 ml, Složení: Aji Amarillo chilli papričky, sůl 9-14%, kys. octová 3%. Země původu: Peru

Dostupnost Skladem (5 ks)
139 Kč    
Kategorie Chilli mash (omáčky)
 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. 

 

Aji Yellow Amarillo je jedna z nejstarších odrůd v peruánských Andách a byla zde pěstována již od roku 2500 před naším letopočtem. Do dnešního dne je jednou z nejoblíbenějších odrůd v Andském regionu. Rostliny patří do rodu Capsicum baccatum, jsou trvalé a při vhodných podmínkách mohou vyrůst až do výšky 2 metrů. Jsou vhodné pro chilli začátečníky. Sušené plody Aji Amarillo jsou známé jako Aji Mirasol. Chilli plody zrajou do tmavě žluté až oranžové barvy. Dosahují délky cca 10 cm a šířky 4 cm. Mají mírnou pálivost a aromatickou ovocnou chuť. Čerstvé se používají na ovocné salsy či omáčky a tradičně se používají pro jihoamerické rybí speciality Ceviche.
Aji Amarillo se používá v Jížní Americe do téměř každého jídla. Je to jedna z nejpopulárnějších odrůd.

Výrobce The Chilli Doctor
Složení Yellow Amarillo chill papričky, sůl 9-14%, kyselina octová 3%
Skladování Skladujte v temnu při teplotě do 10 °C.Před použitím protřepat.
Trvanlivost 12 měsíců
Obal Skleněná láhev
Objem 200ml
Pálivost (?) 2 500 SHU

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: