Italský džem Sladce pikantní 40g

Neohodnoceno
 
 
  • Italská marmeláda z chilli papriček.
  • Pochoutka na chlebíčky i domácí pizzu.
  • Jemná, ale výrazná pálivost.
  • 40 g od rázné italské panímámy.
Dostupnost Hned odesíláme
Můžeme doručit do
18.6.2019
59 Kč    
Kategorie Káva a zdravé mlsání
 

Vyznavači chilli ocení sladko-pálivou chuť, která strčí do kapsy nanicovaté ovocné marmelády. Chilli džem má spoustu využití - doporučujeme ho jemně mazat na jednohubky a chlebíčky, případně přímíchat do pomazánky. Sedne jako dip ke grilovanému steaku. Nebo ho vyzkoušejte zamíchat do rajčatového pyré, když chystáte rychlé těstoviny s omáčkou nebo domácí pizzu.

 

Domácí pizza s chilli džemem

Ingredience na těsto: čtvrt kila hladké mouky, pytlík sušeného droždí, špetka cukru, lžička soli, vlažná voda (150-200 ml) Ingredience na ozdobu: 100 ml rajčatového pyré nebo kečupu, sladký chilli džem, oregáno, volitelně kousky šunky/salám/nakrájený eidam/kousky mozzarely/sypká kukuřice

 

V míse smíchejte suché suroviny a pak pomalu přimíchávejte vodu. Dělejte to tak dlouho, dokud nedostanete teplé měkké těsto, jen trochu lepivé. Nechte odpočinout aspoň na 30 minut. Pak nastavte troubu na 200 stupňů a pusťte se do válení kulaté placky z těsta tak, aby se vám vešlo na plech. A jdeme na příchuť! Do rajčatové omáčky zamíchejte chilli džem - jeho množství zvolte podle toho, jak moc pikantní základ chcete. Pak pálivou rajčatovou směs rozmazejte po pizze (nechte jen malé okraje suché). Poklaďte na pizzu všechno, co vám chutná, a dejte plech s hotovou pizzou do trouby. Bude se péct cca 10-15 minut. Je hotová, když má zlaté okraje, sýr je rozteklý a těsto není vevnitř tekuté.

 

Složení

Na výrobu 100 g džemu padlo 54 g pálivých papriček, 33 g cukru, pektin a kyselina ascorbová.

 

 

Výrobce Consorzio Motta, S.G. Itálie
Skladování Skladujte v suchu a chladu, temnu.
Trvanlivost 12 měsíců
Balení Skleněná nádobka
Objem 40g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: