40x a stále jouda (180-200 g) Přestárlá Gouda, 40 měsíců
Popis
Tradiční holandský sýr typu gouda má kořeny v Zuid-Hollandu a Utrechtu. Bochníky farmářské goudy jsou oproti průmyslově vyráběným mnohem větší. Jejich kůra není obalena plastem ani voskem, a tak se jedná o opravdu poctivého kouska.
Kůra goudy během zrání sílí, sýr tmavne a tvrdne (hlavně na krajích) a získává na plnější chuti. Sýry, které zrají déle jak půl roku (stejně jako tento) chutnají skoro jako sladový bonbon a parádně se hodí k vínům.
Načněte třeba Rybízák nebo Angrešťák a objevujte orgasmické chutě s každým kousnutím.
Energetické hodnoty na 100 g | |||
bílkoviny | 27,4 g | ||
tuk celkový | 34,9 g | z toho nasycené mastné kyseliny | 23,8 g |
mononenasycené mastné kyseliny | 10,2 g | ||
trans mastné nenasycené kyseliny | 0,8 g | ||
polynenasycené mastné kyseliny | 1 g | ||
sacharidy | 0 g | ||
z toho cukry | 0 g | ||
sůl | 2,11 g | ||
energie | 1 762 kJ/420 kcal | ||
cholesterol | 111,8 mg | ||
vlhkost | 31,9 % | ||
obsah sušiny | 68,1 % | ||
tuku v sušině | 51,3 % | ||
vlhkost v netučné části | 49,0 % | ||
hodnota pH | 5,3 |
Výrobce | Boutique Gurmán, Dobratice 283 |
Složení | Pasterizované kravské mléko, sůl, syřidlo, dusičnan sodný, barvivo, annato, mléčné kultury, barvivo E160a |
Skladování | <7°C |
Trvanlivost | 1,5 měsíce |
Balení | Vakuový obal |
Alergeny | Laktóza |
Doba zrání | 40 měsíců |
Hmotnost | 180 - 200 g |
Typ sýru | Gouda 40 měsíců 48+ |
Země původu | Holandsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
5
JS
Jana Sýkorová
Tvrdší sýr oříškové chuti:)
5
AL
Alena Laznickova
sem s tím spokojená když si k tomu dáte rybízák nebo bezinku nebo jakýkoli víno jakékoli chuti tak vás překvapí jeho chut chut tohodle sýra je s rybízákem přímo ideální za tím co sýr předporodní schýza s číča je nejideálnější s bezinkou toto doporučuji s rybízákem