Red Habanero mash Chilli se semínky 200ml

Neohodnoceno
 
 
  • 1 z 3

Mash z červených chilli papriček Habanero se semínky.

Pálivost: 35 000 SHU

Objem: 200 ml, Složení: Habanero chilli papričky, sůl 12%, Kycelina octová 3%, Země původu: Peru

Dostupnost Skladem za 4 dny
99 Kč
Kód produktu 547
Kategorie Chilli
Položka byla vyprodána...
 

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího. 

 

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová.

 

Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Původ papriček je pravděpodobně na Kubě, odkud se paprička dostala na Yucatán (Mexico), kde se jí dnes ročen sklidí zhruba 1500 tun. Pěstuje se také v Belize, Kostarice a v některých státech USA (Texas, Idaho a Kalifornie).

 

Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi žádanou a populární přísadu do omáček a jídel.

 

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.

Pálivost (?) 35 000 SHU

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: